Szolgáltatlások

Egyedi ékszerkészítés

Legyen szó fülbevalóról, gyűrűről, medálról...stb. ötvösmestereink készséggel állnak rendelkezésre a tervezéstől a megvalósításig minden egyes ékszernél, hiszen egy kézzel készített, kidolgozott ékszernek sokkal nagyobb érzelmi töltete van, mint egy sorozatgyártott darabnak. Amikor csiszolja, formálja, kiválasztja a követ, forrasztja, majd legvégül összeállítja az ötvösmester, akkor életre kel a sok érzés, a törődés az elkészült műben és ettől lesz egy csoda, amit kiad a kezéből. Egyedi ékszerkészítésnél a megtervezés, a megvalósítás minimum két hét időtartamot igényel, de vannak különleges kérések, amik akár fél évig is eltarthatnak, így ezzel mindenképp kalkulálj.

Kőfoglalás

Vállaljuk drágakő pótlását és foglalását műhelyünkben, régi és új ékszerek esetén is.

Ékszerjavítás-méretre igazítás

Nálunk vásárolt eljegyzési gyűrű esetén, ha nincs a megfelelő méretben készleten, akkor aznapi méretre igazítást vállalunk. Karikagyűrű vásárlás esetén, amelyeknek a mintázata nem akadályozza meg, hogy változtassunk a méreten, akár 1-2 órán belül módosítjuk. Otthonról hozott ékszerek esetén is tudunk segíteni. A javítás ára minden esetben egyedileg a munka arany és időszükségletétől függően kerül meghatározásra.

Drágakő meghatározás

A Gyémánt a legismertebb és legkeresettebb drágakő. Leggyakrabban eljegyzési gyűrű ékesítésére használjuk az ékszer szakmában. Természetesen az ipari felhasználása is jelentős, keménysége lehetővé teszi, hogy csiszolóanyagként használják. Weboldalunk az ékszer készítés szempontjait figyelembe véve mutatja be a gyémánt legfontosabb ismérveit. A legpontosabban a gyémánt tanúsítványok készítésére szakosodott szervezetek drágakőszakértői ismerik a gyémántokat, azok tulajdonságait, szépségüket és árukat meghatározó jellemzőiket. A gyémánt felismerése egyszerű feladat, veszünk egy gyémánt tesztert és mutatja is, hogy gyémánt! Ez részben igaz is, de fontos a teszter szabályos használatának ismerete. Azon túl, hogy egy drágakő gyémánt -e vagy sem még további fontos jellemzők befolyásolják a drágakő szépségét és árát.

Gyémántszakértés

Egy részletes gyémánt certifikáció tartalmazza a gyémánt értékét leginkább meghatározó úgynevezett 4 C kategóriáit.

Cut (a gyémánt csiszolási formája ) Briliáns ( kerek), Princesz, Navett, Smaragd, Csepp stb.

Color (a gyémánt színe) A nemzetközi jelölés: D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N

Clarity (a gyémánt tisztasága) IF, VVS1, VVS2, VS1, VS2, SI1, SI2, I1, I2, I3

Carat (a gyémánt súlya karátban) 1 Ct egyenlő 0,2 gramm

Természetesen a fenti betűk, és számok kombinációja a legfontosabb ármeghatározó jellemzői a gyémántnak, de ki kell egészítenem, mert nem elégségesek egy értékesebb gyémánt pontos árának megállapításához.

További ármeghatározó tényezők a gyémánt csiszolásának minősége.

Befolyásolja még a drágakő árát a kő fluoreszenciája, ha egy gyémántnak erős fluoreszenciája van, vagyis UV fény alatt világít az árcsökkentő tényező.

Az eddigi információk alapján úgy vélem fontos belátni, hogy annak a gyémántnak lehet objektív módon meghatározni az árát, amelyiket nemzetközileg elismert tanúsító laboratórium ellátott megfelelő értékmérő információkkal.

A gyémánt vásárlás egy eljegyzési gyűrű készítés esetén az első mozzanat, a jó kőválasztás meghatározza az ékszer minőségét. Az eljegyzési gyűrű legtöbb esetben a gyémántot hangsúlyozza ki, legtöbb esetben egy központi kő díszíti a gyűrűt és más semmi, ezért fontos a jó kőválasztás.

Gyémánt tanúsítvány készítés

A gyémánt tanúsítvány a gyémánt forgalmi engedélye, tartalmazza a legfontosabb jellemzőket. A tanúsítványt kiállíthatja maga az ékszerbolt, de nagyobb 0,2 Ct feletti kövek esetén leginkább független nemzetközileg elismert drágakő laboratórium. Ilyen független drágakőszakértő Európában a szakma által nagyra becsült, HRD Antwerpen Institute of Gemmology. Amerikában a legismertebb drágakő meghatározó a GIA, Gemological Institute of America Inc. Egy nemzetközi tanúsítvány, vagy más néven certificate részletesebb és biztonságosabb egy bolti tanúsítványnál.

Nemzetközi gyémánt tanúsítvány beszerzése

Drágakő vagy drágaköves ékszer vásárláskor a kövekről nemzetközi drágakő vagy gyémánt certifikációt adunk át. Köveinket IGI, GIA, HRD, GRS laboratóriumok állították ki és igazolják minőségüket.

Nézzük az ékszereket!

Jöjjön be hozzánk és tervezzük meg együtt ékszerét! Várjuk exkluzív boltunkban és műhelyünkben.

Mi segítünk neked a tökéletes választásban

Kizárólag nálunk, a Vígékszerben készül Rudnay ékszer. Azért különlegesek és értékesek ezek az ékszerek, mert Rudnay Gyula ékszerész mester, ötvösmester a híres festőművész, Rudnay Gyula unokája. Minden munkáját a legnagyobb méltósággal és alázattal készíti, hűen nagypapája emlékéhez. Hiszünk abban, hogy Rudnay Gyula ékszerei a jövőben ugyanolyan értékesek lesznek, mint a nagypapa festményei.

Megbízásaikat a legnagyobb szakmai alázattal vállaljuk!

20190812_163556

Vélemények

Tekintse meg a rólunk írt véleményeket, és szerezzen benyomást rólunk eddigi ügyfeleinktől

Karikagyűrűinket köszönhetjük a Vígékszernek, amelyeket alig vártuk, hogy végre viselhessük. A konzultánsok nagyon kedvesek és segítőkészek, változtatási igényeinkre gyorsan reagáltak, együttműködtek a tökéletes gyűrűk kiválasztásában. Csak ajánlani tudom őket, mi biztosan újra is őket választanánk.

B. Mónika

Egy szó: TÖKÉLETES! A budapesti üzletben volt szerencsém találkozni a cég termékeivel, amelyekből rettentő nehéz kiválasztani azt az egyet, amelyet a párom viselne! A nagyon nehéz döntést megkönnyítette az ott dolgozó hölgy, aki türelmesen bemutatta a gyűrűket s hosszasan beszélgettünk a páromról, amiből leszűrte mi is lenne a megfelelő választás! Nagyon szépen köszönöm a segítséget még egyszer! Csak így tovább!

K. Gábor

Nagyon elégedettek vagyunk párommal, egy csodálatos karikagyűrű pár boldog tulajdonosai lettünk a Vígékeszernek köszönhetően. A gyűrűk kivitelezése mellett a tanácsadással, a kiszolgálással és a helyszínnel is maradéktalanul elégedettek voltunk. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

C. Judit

Rendkívül rugalmas csapat, gyorsan és pontosan elkészítik a kívánt gyűrűket az általam ismert legjobb minőségben! Nagyon elégedettek vagyunk a szolgáltatással, első látásra beleszerettünk a gyűrűinkbe, amelyek minőségi anyaghasználatról ás kidolgozásról tanúskodnak. Nincsen kispórolva az anyag, amit azt olyan sok helyen szomorúan tapasztaltam, ezáltal a gyűrűknek érezhető súlyuk mégis nagyon kényelmes viseletük van.

Sz. Klára

A vásárlói vélemények alapján választottuk a Vígékszert, és én elég kritikus embernek tartom magam, de itt kifogástalan volt minden.  Az első időpont egyeztetéstől a variáláson át egészen a kész gyűrűk átvételéig.  Az élettartam garancia is elég meggyőző és az ügyfélszolgálatos munkatársak kedvessége is nagyon fontos volt számunkra. Ár-érték arány is kitűnő, így kell ezt csinálni… 🙂

J. Péter

Köszönünk mindent a Vígékszer csapatának! Egyedi gyűrűket szerettünk volna, és mindenben azonnal segítettek, így tényleg azt kaptuk amit megálmodtunk! Nagyon hálásak vagyunk! 🙂

B. Helga

Te “IGEN-t” szeretnél hallani, mi pedig segítünk abban, hogy ne csak a pillanat, hanem a gyűrű is elvarázsolja a szerelmedet.
Szolgáltatásainkkal kapcsolatban keressetek minket bizalommal! Nyitvatartási időben várunk szeretettel!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Műhelyünk vállal, ékszerfelújításokat, egyedi ékszerkészítést, kőfoglalást rövid határidővel.