Rudnay Ékszer

Rudnay Gyula

Ötvösmesterünknek már születésének napján is meg kellett felelni a nevének, hiszen ő a néhai Rudnay Gyula festőművész unokája. Az anyatejjel szívta magába a képzőművészet alapismereteit, amit mi sem bizonyít jobban, hogy elég korán, az általános iskolában felfigyelt rá tanára Farkas Lajos, és biztatta őt, hogy ötvös-aranyművesnek kell állnia, hiszen remekül rajzol, és nagyon aprólékos, részletgazdag minden kezéből kiadott munkája.
Tanítójának tanácsát megfogadva Gyula, már a továbbtanulását is ennek az iránynak szentelte. 1970-ben lett tanuló az Állami Pénzverdében, itt volt lehetősége arra, hogy kitanulja az ékszerkészítés csinnyát-binnyát, de csak a sokszorosított ékszerek gyártását. Tanulmányait megszakítva a katonaság után leszerelését követően visszakerült a Pézverdébe és ott kiemelt helyen, már egy ékszerész mellett sajátíthatta el a tömeggyártás előtti első ékszerek, mintadarabok készítésének finom és titokzatos világát. Jutalmul a kitartó és elkötelezett munkavégzése miatt pár év elteltével már ötvösmesterként dolgozott.

Az ügyfél az első

Ha azt mondjuk, hogy ékszerkészítés, akkor ő azt mondja: - "kihívás". Ugyanis kihívásnak tekint minden egyedi, kézzel készített ékszer tervezést, előállítást. Az ő szavaival élve: "Meg akarok felelni a megrendelő kívánságának. Legyen tetszetős, szép, szerethető, tökéletes, olyan, amit bárhol, és bármikor felvállalok, hogy én készítettem, és a megrendelő is büszke rá, hogy egy eredeti, kézzel készült ékszert, egy Rudnay ékszert hord."

Nézzük az ékszereket!

Jöjjön be hozzánk és tervezzük meg együtt ékszerét! Várjuk exkluzív boltunkban és műhelyünkben.

A Vígékszer ötvösműhelyének olyan alkotó eleme lett Rudnay Gyula, amitől az egyedi ékszerkészítés egy újabb, még tökéletesebb lépcsőfokára lépett mind kidolgozásában, mind pedig megrendeléseinket tekintve. Nyugodtan állíthatjuk, hogy amióta Gyula a csapatunkhoz tartozik, azóta szem nem marad szárazon az egyedi ékszer átadásakor.

Videók